Polgrmesteri Hivatal

Munkalehetőség: vegyen részt Ön is a népszámlálás lebonyolításában!

2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, melynek célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz.

A népszámlálás 2022. október 1. és november 28. között kerül végrehajtásra, amely három időszakra tagolódik:

1.időszak: 2022. október 1. és 2022. október 16. között az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket;

2.időszak: 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető;

3. időszak: 2022. november 21. és 2022. november 28. között kerül sor a pótösszeírási időszakra. Ebben az időszakban már csak azon személyek összeírására kerülhet sor, akik a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket. Ekkor az összeírásból kimaradt személyeknek kell jelentkezniük a helyi népszámlálási felelősnél, akinek gondoskodnia kell ezen személyek összeírásáról is.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését – a 2022. október 17. és 2022. november 20. közötti időszakban – számlálóbiztosok látják el.

A számlálóbiztos feladata:

· körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése,
· az adatfelvétel lebonyolítása, a népszámlálási kérdőív kitöltése az adatszolgáltatóval (ahol nem töltötték ki a kérdőívet interneten),
· a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele,
· folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

A KSH által megadott lista szerinti címeken kell kérdőívet kitöltenie, tableten keresztül, amit szintén a KSH biztosít az adatfelvétel idejére.

A számlálóbiztosnak az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

- nagykorú, cselekvőképes személy,
- legalább középfokú végzettség,
- magabiztos alapvető számítógépes ismeretek (tablet kezeléséhez),
- jó fellépés, beszédkészség, kapcsolatteremtő képesség,
- konfliktuskezelő készség, motiváltság, precizitás,
- megfelelő helyismeret,
- titoktartás,
- vállalja a felkészülés során az új ismeretek önálló elsajátítását és a vizsgázást,
- a felkészüléshez rendelkezik saját eszközzel (PC, laptop, tablet) és interneteléréssel,
- a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében rendelkezik mobiltelefonnal és e-mail címmel.

A szerződéskötés feltétele:

· a jelentkező kiválasztása,
· az e-learning formában megvalósuló képzés sikeres teljesítése [Elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően tett sikeres vizsga (a vizsgafelület várhatóan 2022. szeptember 15.-én nyílik meg)]

 A számlálóbiztosok díjazása az alábbiak szerint történik:

· kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás: 300 Ft/cím;
· lakás, egyéb lakóegység összeírás: 300 Ft/cím;
· személy összeírás: 620 Ft/személy;
· Felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft

Az össz díjazás mértéke a terepen végzett adatgyűjtés alapján a címek, lakások és személyek számát figyelembe véve változik.

Amennyiben a fenti feltételeknek Ön megfelel, és kedvet érez a népszámlálás lebonyolításában számlálóbiztosként közreműködni, kérjük, hogy a jelentkezési lapot kitöltve küldje meg Szada Nagyközség Önkormányzat Jegyzőjének (2111 Szada, Dózsa György út 88. postacímre) vagy leadhatja személyesen is a Szadai Polgármesteri Hivatalban.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31.

Ha kérdése van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban, azt felteheti az igazgatas2@szada.hu e-mail címen, vagy érdeklődhet telefonon a 28-503-065/7. mellék, vagy a 0630-744-6017 telefonszámon Péter Judit népszámlálási felülvizsgálónál.

Jelentkezési lap


Utoljára frissítve: 2022 július 25. 10:30

2022 Szent Istvan Napi Mulatsag Plakat A3