Mff J Mretben

Indul a Veresegyház-Szada közötti járda építésének közbeszerzése

Szada Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete 2024. szeptember 12-én rendkívüli ülést tartott, amelyen döntés született a Veresegyház-Szada közötti járda építésről. Mivel a fejlesztés rendelkezik a szükséges engedélyekkel, valamint a fedezet is rendelkezésre áll, a testület közbeszerzési eljárás kiírásáról határozott.

Jrda Rajzon

Régóta megoldatlan probléma Szada és Veresegyház között a Dózsa György úttal párhuzamos, de attól elzárt biztonságos gyalogos közlekedés biztosítása. A megoldás érdekében Szada Nagyközség Önkormányzat és Veresegyház Város Önkormányzata közösen a veresi körforgalomtól induló összesen 667 méteres, átlagban 3,5 méter széles járda fejlesztését kezdte meg 2023-ban. Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a 148/2023.(XI.23.) határozatával döntött arról, hogy a Veresegyház-Szada közötti járda építését a 2024-es évben megvalósítja.

A Veresegyház közgazgatási határától a Ványi Tüzépig tartó 380 méter hosszú szadai szakasz fejlesztéséhez és a kapcsolódó csapadékvízelvezető-rendszer kialakításához elengedhetetlen tervdokumentációval rendelkezik az Önkormányzat, valamint a napokban Pest Vármegyei Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztály Útügyi Osztálya is kiadta engedélyező határozatát. A járda megépítését érintő ingatlanok egy része magántulajdonban van, a tulajdonosi hozzájárulások beszerzése folyamatosan zajlik.

A beruházásról készült tervezői költségvetést alapján beterjesztett előterjesztésről – a mielőbbi kiírás érdekében - rendkívüli ülésen döntöttek a képviselők. A tervező által megküldött tervezői költségbecslés nagysága miatt a kivitelező cég kiválasztására közbeszerzési eljárást kell lefolytatni. Az ülésen Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazta a polgármestert, hogy a fejlesztéssel kapcsolatban a nyílt, hirdetmény közzététele nélkül induló közbeszerzési eljárást indítsa el. A tervezői költségbecslés maximum értéke alapján a Képviselő-testület a beszerzés fedezetét az Önkormányzat 2024. évi költségvetésének terhére, legfeljebb nettó 100 millió forint keretösszeg erejéig biztosítja. A győztes cégről a korábbi gyakorlatnak megfelelő módon a képviselő-testület dönt.

A testületi ülés során összesen 1 határozatot hozott a képviselő-testület.


Utoljára frissítve: 2024 szeptember 12. 16:00