Polgrmesteri Hivatal

A Szada Nova tavaszra kénytelen elhalasztani a veszélyeshulladék-gyűjtést

A hazai hulladékgazdálkodási szektor jelentős változáson ment át a MOHU hulladékgazdálkodási koncesszor megjelenésével. A kialakult helyzet miatt a Szada Nova NKft. úgy határozott, hogy a biztonságos és megszokott színvonalú szolgáltatás érdekében a 2023. évre tervezett veszélyeshulladék-gyűjtést elhalasztja 2024 első negyedévére. 

Szada Nova Nonprofit Kft.-hez az elmúlt időszakban számos megkeresés érkezett a lakossági veszélyeshulladék-begyűjtés várható időpontjával kapcsolatban. Ezúton szeretnénk tájékoztatni településünk lakosait, hogy a 2022-es évhez hasonlóan megszervezett nagyszabású hulladékgyűjtési akcióval készült Társaságunk. Azonban idén a hazai hulladékgazdálkodási szektor jelentős változáson ment át a MOHU hulladékgazdálkodási koncesszor megjelenésével. Emiatt számos veszélyeshulladék-átvétellel és -hasznosítással foglalkozó cég bizonytalan helyzetbe került.

Tájékoztatást a lakossági veszélyeshulladék-begyűjtés lehetőségeiről és feltételeiről sem mi, sem Szada Nagyközség Önkormányzata nem kapott. A kialakult helyzet miatt – ami év végére tisztázódni látszik – a Szada Nova NKft. úgy határozott, hogy a 2023. évre tervezett veszélyeshulladék-gyűjtést elhalasztja a 2024. első negyedévére. 

A Szada Nova Nonprofit Kft. számára a lakossági igények kielégítése az elsődleges, ami a begyűjtés elhalasztásával teljesíthető biztonsággal a megszokott színvonalon és rugalmassággal.

Megértésüket és türelmüket ezúton köszönjük! A begyűjtés pontos időpontjáról előzetesen tájékoztatást adunk, kellő időt biztosítva a lakosságnak a felkészüléshez.

Szada Nova NKft.


Utoljára frissítve: 2023 november 14. 17:15