Polgrmesteri Hivatal

Ahol csak lehet, nyitva maradnak az általános iskolák és óvodák

Ahol csak lehet, nyitva maradnak az általános iskolák és óvodák - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfő reggel.

Maruzsa Zoltánt annak kapcsán kérdezték, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az általános iskolákban is online oktatást szorgalmazott. Az államtitkár kifejtette: tavasszal bebizonyosodott, hogy az általános iskolákban is működőképes a digitális oktatás, de az is kiderült, hogy ennek az oktatási módszernek a hatékonysága jelentősen életkorfüggő. Főleg az alsó tagozatos diákoknál nem tud olyan hatékony lenni, mint például a végzős középiskolásoknál. Ezért, ha van rá mód, ezt érdemes elkerülni - mondta, hozzátéve: ahol megbetegedés történik, ott elrendelik a digitális munkarendet.

Maruzsa Zoltán kitért arra is, hogy vannak szervezetek, amelyek ágazati jellegű oltást képzeltek el. A kormány viszont veszélyeztettségi és életkori szempontok alapján dolgozta ki az oltási tervet. Ennek megfelelően elsőként az egészségügyi dolgozókat oltják be, majd az idősek következnek. A pedagógusok közül is elsőként a 60 év feletti és a krónikus betegek kaphatják majd meg az oltást.

(MTI)


Utoljára frissítve: 2021 január 11. 08:24