Polgrmesteri Hivatal

Átadták a Széchenyi és a Jókai utca felújított szakaszait

Összesen több mint 700 méteren újult meg a Széchenyi és a Jókai utca, amelyek a szadai lakosságot szolgálják az ünnepélyes átadások után. Pintér Lajos, Szada polgármestere az eseményeken elmondta: a két beruházás átadása a helyi útfejlesztések sorában csak a kezdet, további öt utca fejlesztéséről született döntés, és a napokban kezdődnek munkálatai. 

Kiemelt cél: minél több aszfaltozott út épüljön

A Változás Útján Egyesület (VUE) választási programjának egyik meghatározó pontja volt a településfejlesztés. A képviselő-testület kiemelt célja a lakossági igényeket és a lehetőségeket figyelembe véve minél több szakszerűen megépített, vízelvezető-megoldásokkal ellátott, aszfaltozott útburkolat kialakítása. Ennek megfelelően Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete megerősítette azon szándékát, hogy egy magas színvonalú szakmai igényességgel előkészített koncepció mentén valósítsa meg a település úthálózatának fejlesztését és kiépítését, mely szakmai anyag kidolgozásával a Szada Nova Nonprofit Kft.-t bízta meg. 


Img 1554

„Nem vitás, hogy Szadán több útszakasz felújítása, illetve újabbak kialakítása is halaszthatatlanná vált. A felújításra szoruló utak, valamint az igények és a rendelkezésre álló források alapján első két beruházásként a Széchenyi utca és a Jókai utca felújítása mellett döntött a képviselő-testület. Az előbbi teljes mértékben saját forrásból, míg az utóbbi részben pályázati támogatásból valósult meg” – mondta el Pintér Lajos, Szada polgármestere az utcák ünnepélyes átadása alkalmából. A Széchenyi utca kivitelezése június végén, míg a Jókai utca felújítása augusztus elején kezdődött el. Mindkét beruházás az elvárt minőségben, hosszú távra készült el a helyi lakosságot szolgálva – tette hozzá.

A Széchenyi utca felújítása kapcsán a kivitelezést a Transmotors Kft., a műszaki ellenőrzést a Váci Útépítő Kft. képviseletében Szász József végezte. A Jókai utca felújításának kivitelezését a Váci Útépítő nyerte el, a beruházás műszaki ellenőri munkálatait a Fefterv Kft. részéről Szabari Péter folytatta le.

„A két beruházás átadása a szadai útfejlesztések sorában csak a kezdet, további öt utca fejlesztéséről született döntés, és a napokban kezdődnek munkálatai” – hangsúlyozta a nagyközség vezetője. Pintér Lajos külön megköszönte az érintett utcák lakóinak együttműködését és türelmüket, amellyel a kivitelezés gördülékenységét segítették elő.

Img 1573

Több mint 700 méteren újultak meg az utak

„A Széchényi utca útfelújítási munkái 2020. június 30-án kezdődtek. A munkavégzés során 104 folyóméternyi, 4,5 méter szélességű utat építettek. kétrétegű aszfaltburkolattal, a szükséges helyeken az alépítmények javításával. A munkálatok 2020. július 23-án fejeződtek be” – mondta el Pálinkás Csilla, a Szadai Polgármesteri Hivatal műszaki osztályvezetője.  

A Jókai utca felújítási munkái 2020. augusztus 10-én kezdődtek. A hibajavításokkal és az eredeti vállaláson felüli, lakosság által kért 2 db fekvőrendőr elhelyezésével a befejezés október első felére húzódott át. Az út új szőnyegezést kapott, a megsüllyedt alépítmények javítása is megtörtént. A szegélyeket kicserélték, padkarendezés, valamint a vízelvezető árok felújítása is megtörtént, amely során 160 méter előregyártott mederelemet helyeztek el. A felújított út átlagos szélessége 4 méter, hossza közel 600 folyóméter. A felújítás során 5 cm aszfaltréteg került ráépítésre, ahol a pályaszerkezet javítása is szükséges volt, ott további 5 cm javítóréteget is beépítettek – tette hozzá a szakember.



Utoljára frissítve: 2020 október 21. 13:43