Polgrmesteri Hivatal

Együtt segítettük nagydobronyi barátainkat

A Szada Nagyközség Önkormányzata által indított adománygyűjtő akcióban több mint 2,2 millió forint érkezett a szadai lakosoktól és vállalkozásoktól, az önkormányzati hozzájárulás pedig félmillió forintot tett ki, így összesen 2,7 millió forintot fordíthattunk Nagydobrony lakóinak megsegítésére. 

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt az önkormányzata február végén a Nagydobronyban, Szada testvértelepülésén élők azonnali megsegítése mellett döntött. Az első gyors szállítmány közel félmillió forintos költségét az önkormányzat állta, majd a külön bankszámlaszámon gyűjtött felajánlások nyomán még további 2,2 millió forint jött össze a nemes célra mintegy 40 szadai lakostól, vállalkozástól, a Római Katolikus Közösség és a Református Gyülekezet tagjaitól. A nagydobronyiaknak szánt segélyszállítmányokat ennek köszönhetően további négy alkalommal tudtuk elindítani a fuvarozásban több alkalommal is segítő Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével.             

11 01

A háború miatt kialakult ukrajnai áruhiányt a szállítmányokkal természetesen csak enyhíteni tudtuk, de a helyi felajánlások a mindennapi nélkülözés közepette a túlélést jelentették. A beérkezett pénzadományoknak köszönhetően az önkormányzat a Szadai Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetőjének bevonásával, Nagy Ferenc nagydobronyi polgármester kérése alapján állította össze a csomagokat. Február vége és május vége között 2746 darab konzerv készételt, 90 kilogramm cukrot, 90 liter étolajat, 90 kilogramm finomlisztet, 10 kilogramm ételízesítőt, 50 kilogramm búzadarát, nagy mennyiségű fertőtlenítő- és tisztálkodószert, illetve több raklap gyermek- és felnőtt pelenkát tudtunk kijuttatni Nagydobronyba.  

Köszönjük, hogy ennyien felismerték, hogy alapvető kötelességünk támogatni magyar barátainkat és testvéreinket a határon belül és természetesen azon túl is. Szada ismét megmutatta, hogy mekkora ereje van az összefogásnak egy ilyen nehéz és embert próbáló időszakban!       

AP


Utoljára frissítve: 2022 július 13. 09:41