Polgrmesteri Hivatal

Elfogadhatatlan a Szada határába tervezett hulladékudvar

Az már 2023 novembere óta az országos sajtóból is ismert, hogy a MOHU Zrt. hulladékgyűjtő udvarokat kíván létesíteni, többek között Veresegyházon is. A GAMESZ Sport utcai hulladékgyűjtő udvarának korlátozása után Veresegyháznak továbbra is érdekében állt, hogy legyen hulladékudvara. A város és a MOHU megegyezésére Szada Nagyközség Önkormányzata is várt, hiszen a hulladékudvart a szadaiak is használhatták. Arról viszont sajnos Veresegyház Önkormányzatától nem kapott tájékoztatást, hogy a MOHU új hulladékudvara a településen pontosan hol kap helyet.

Az ügyben múlt hét péntekig Szada Nagyközség Önkormányzat számára ismert előrelépés nem történt, ekkor azonban egy lakossági fórum során derült ki, hogy a MOHU Zrt. és Veresegyház együttműködésében a két település határán lévő ingatlanon kívánják a hulladékudvart létrehozni. A jelölt helyszín a fenyvesligeti lakosok érdekeit szem előtt tartva Szada Nagyközség Önkormányzat számára is elfogadhatatlan!

Mivel egy szadai lakott területhez nagyon közel eső részről van szó, Pintér Lajos polgármester telefonon egyeztetett Cserháti Ferenc polgármesterrel a témában, majd ezt követően levélben kérte, hogy mindenképpen egy új helyszínt jelöljön meg a veresegyházi hulladékudvar létrehozására, a szadai lakott területektől minél távolabb.

Pintér Lajos kérte Veresegyház polgármesterét, hogy amint az új helyszínt kijelölik, arról haladéktalanul tájékoztassa.


Utoljára frissítve: 2024 február 27. 14:30