Polgrmesteri Hivatal

Érmet, sört és palacsintát is kaptak

A Fuss Szada szervezőcsapata idén május 20-ra hirdette meg a III. Szada Terepfutás elnevezésű versenyt. Rendhagyó program volt: nemcsak a legjobbak kaptak díjakat, hanem a „legmegfontoltabb futók” is.

20 Old

A néptáncos elemekkel tarkított bemelegítést idén is a fantasztikus hangulatot varázsoló Czibere Táncegyüttes tartotta a 230 résztvevőnek. A rajtnál segédkezett Pintér Lajos polgármester és dr. Kiss Gergely vízilabdázó olimpiai bajnok; először a két hosszú távon, a 22,8 és a 12,6 km-en indulók kezdték a terepfutást a Gödöllői-dombság lankáin (egy-egy kiskorúval a mezőnyben), majd tíz perccel később a 7 km-re nevezettek kezdtek bele, köztük több gyermek. A nagy esőzések után szinte ez volt az első csapadékmentes nap. Néhány helyen csúszós, saras volt a talaj az erdőben, a nagy melegtől pedig párás volt a levegő, ami megnehezítette a futók életét.  

A célba érkezettek egyedi érmet kaptak, valamint egy-egy doboz alkoholmentes sör és a versenyközpontban édes vagy sós palacsinta is várt rájuk (a díjátadásban Novák Ferenc olimpiai bajnok kenus segített). Sőt, volt szörpkóstoltatás is a futás után. Díjaztuk az első három helyezett férfit és nőt minden távon. Ők BioTechUSA-csomagot kaptak ajándékba és az Audio-Technika felajánlásából egy-egy fülhallgatót is. Távonként az abszolút negyedik helyezettek is kaptak ajándékot: az Extreme Trail Hungary Sportegyesület felajánlásából egy indulási jogot a nyíregyházi Extreme Trail Weekend versenyre. Minden távon a leggyorsabb 18 év alatti is díjazásban részesült: a Gödöllői Arbo-park jóvoltából egyéves belépőt kaptak a gödöllői arborétumba. Az utolsó három helyezett (a „legmegfontoltabb futók”) is kapott elismerést nemenként és kategóriánként, ők a Nonna Szada egy-egy kuponját vették át. (Részletes eredmények a fussszada.hu oldalon olvashatók.)        

Külön köszönet jár a lebonyolításban segítő szadai önkénteseknek, a helyi polgárőröknek, a SZAK és a Szada Nova NKft. munkatársainak, nélkülük nem lehetett volna ilyen sikeres a verseny!  És a következő esemény dátuma is ismert már: a IV. Szada Terepfutásra 2024. június 1-én kerül sor!

Támogatók

Szada Nagyközség Önkormányzata, BioTechUSA, Audio-Technika Europe, Mayer Szörp, Sissi fagyizó, Veresi Paradicsom, Perozin, Szódás Mary Szada, Coop Szada, Nonna Szada, Gödöllői Arbo-park, Extreme Trail Hungary Sportegyesület, Ipari marketing, Cyrex.hu

Fuss Szada! szervezőcsapata (Dobránszky Bernadett, Dr. Dobránszky Tamás, Zenyik Róbert)


Utoljára frissítve: 2023 június 13. 10:58