Mff J Mretben

Fesztiválhangulatban - így telt Szadán a Családi nap

2024. május 4-én került sor a Faluház szervezésében a már hagyományosnak számító Családi nap elnevezésű helyi rendezvényre a Szadai Sportcentrumban.

Mes 5904

Sohasem látott érdeklődés mellett zajlott Szada Nagyközség Önkormányzat májusi Családi napja. Talán a szerencsés dátumnak, talán a kiváló időnek, talán a kiváló programoknak, vagy éppen ezek összességének köszönhető, hogy a Szadai Sportcentrumban egész nap hatalmas figyelem övezte a rendezvényt.

Mes 5614

A Családi napok már megszokott látványa a gasztro utca, ahol 16 csapat főzött együtt. Idén nem a versengés volt a cél, ennek megfelelően a baráti csapatok, szervezetek, közösségek együtt, egymást segítve, egymást buzdítva készültek el ez ételekkel, majd egymást és a Családi nap több résztvevőjét is megkínálva örültek az elkészült ételeknek a jó hangulatú közös délelőttön.

Mes 5555

A sport szokásos eleme a programnak: reggel indult a Focikupa, amivel párhuzamosan több más mozgásformával ismerkedhettek meg a kilátogatók, többek között volt karatebemutató és edzés, valamint életmódtanácsadás is. A nagy melegben is lelkesen mutatkozott be a  Salsation with Sis’, a Rockin’ Board TáncSport Egyesület és a 4M Dance Company Hip Hop táncosai is.

Mes 5734

A gyerekeket sok ingyenes program várta, egésznap ugrálóvár és akadálypálya, ügyességi játékok, és a lövészbusz, délután pedig cuki lufifigurákat gyűjthettek be egy jó kis arcfestés után.

Mes 5693

Délután a veterán járművek felvonulásával folytatódott a rendezvény, a kiállított veterán járműveket egész nap meg lehetett tekinteni.  A már említett lövészbusz ugyan nem indult a felvonuláson, de ide illően itt parkoltak ők is. Különleges élmény volt az átalakított kék buszban megismerkedni a lövészettel.

Mes 5600

Idén arra is volt lehetőség, hogy a családok kisvasúttal járják körbe a rendezvény környékét, ami délelőtt 11 és 15 óra között közlekedett.

Mes 5918

Kalap Jakab bábos-énekes gyerek előadása sok kisgyermeknek okozott örömöt, majd minden gyermek az önkormányzat által felajánlott virágokat nyújtotta át – anyák napja alkalmából – az édesanyjának.

A többszörös közönségdíjas BrassTime akusztikus fúvószenekar fesztiválhangulatú, élőzenés showműsort varázsolt a nagyszínpadra. Az együttes energikus koncertje a közönségre is felszabadító hatást gyakorolt.

Nagyon reméljük, hogy minden korosztály megtalálta a hozzá közelálló programot, köszönjük a mindenkinek a részvételt, jövőre találkozunk!

Fotók: Mester Éva


Utoljára frissítve: 2024 május 17. 11:54