Polgrmesteri Hivatal

Folytatódik a fásítási program Szadán – a Vasút utcában ültettünk 30 hársfát

A Településfásítási Program keretében önkormányzatunk újabb 30 darab fát igényelt és nyert, melyek elültetése a Vasút utca Sportközpont alatti részén megtörtént.

Img 2958

Szada Nagyközség Önkormányzata számára kiemelt jelentőségű a környezetvédelem kérdése. Eltökélt szándékunk a lakosság segítése a felelős hulladékgazdálkodás kialakításában, illetve a jelenlegi ciklus kezdete óta folyamatosan teszünk a zöld felületek megtartása, megóvása és bővítése érdekében. Ennek megfelelően Szadán folyamatosan zajlik a faültetési program.

Img 2971

Szada az Agrárminisztérium Településfásítási Programjának keretében eddig többször is sikerrel pályázott. Példaként hozható fel a legutóbbi akciónk, amely során szeptemberben 30 darab fát ültettünk el a Szőlőhegyi Szabadidőparkban.

A jó idő beköszöntével most újra folytattuk a faültetéseket. Önkormányzatunk újabb 30 darab fát igényelt és nyert a program keretében, melyek telepítését Faludi Andrea kertészmérnök és a Szada Nova Nkft. dolgozói a Pilisi Parkerdő Zrt. közreműködésével végezték el a Vasút utca Sportközpont alatti részén.

Img 2984

A most elültetett kislevelű hársfákkal tovább színesedik Szada zöld élővilága. A Vasút utcai faültetés egy folyamat része, a közeljövőben további facsemetékkel gazdagodik településünk.


Utoljára frissítve: 2021 április 24. 13:26