Polgrmesteri Hivatal

Hangulatos szüret - fotógalériával

A Székely Bertalan Művelődési Ház szervezésében zajlott idén szeptember 17-én a Szadai Szüreti Mulatság, sok zenével, tánccal, díjazással.

Már megszoktuk, hogy ilyenkor mosolygós, jókedvű, gyönyörű szadai népviseletben ünneplő lányok, fiúk integetnek nekünk a falut körbejáró szekerekről és traktorokról.  A kijelölt megállóhelyeken tánccal, énekkel várták a helyieket, hogy elkezdődjön a mulatság.

A rossz időjárás miatt sajnos nem a megszokott Székely-kerti hangulatot tudtuk nyújtani a szüretelőknek, de azért a Faluházban is egy jó hangulatú ünnepség vette kezdetét. Már délután nagy volt a sürgés-forgás: itt voltak többek között a Szadai Borászok, a Peti büfé, míg a nyugdíjasklub tagjai finom palacsintával készültek. A PirosLábas nosztalgiajáték, valamint a JátSzada Társasjáték Klub szervezői a kisteremben várták az ide érkező családokat, a kézműves portékákat kínálók pedig a vásárlóikat.

Az érdeklődők nagy lelkesedéssel fogadták a felvonulókat, az idei szüret bíróját, Eszes Róbertet és bírónéjét, Nánai Barbarát. A bevonulást követően Horváth Viktor vezetésével táncra is perdültek a Czibere Táncegyüttes és Cziberke Táncegyüttes tagjai. Majd átadták a szüreti koszorú Pintér Lajos polgármesternek, aki megköszönve a munkát jelezte, indulhat a mulatság.

Ezt követően, már-már hagyományként, elsőként ugyancsak Pintér Lajos köszöntötte a szüretelő közönséget, megköszönte a felvonulóknak a részvételt, emléklappal és borral jutalmazta őket. Majd következett a Takaros Porta elismerések átadása.

Sajnos ezúttal a főzőverseny elmaradt, de süteményt kaptunk bőven, így a zsűri kihirdette a díjazottakat. A harmadik helyezést Papp Zsombor mézes krémese, a második helyezettnek járó díjat Tőkés Kinga mézes krémese kapta, míg a győztes Szabóné Csilla őszi kosár elnevezésű süteménye lett. Különdíjat Tóth Márti kapott szilvás-mákos réteséért.

Ezután indult a mulatság, hagyományőrző műsorunkat a helyi Népdalkör kezdte – Kovács László citerán kísérte őket –, majd a gödöllői Hidvégi Boldizsár és Pervai László bordalokat énekelt (felkészítésük Benedek Krisztina érdeme). Utánuk a Szadai Szólamok énekkar következett Mácsainé Verók Irén vezetésével, a műsort pedig a Manócska óvodás csoport zárta (felkészítőjük Erdélyi Erika, Tóth Sándorné, Magyar Zoltánné voltak). 

A fellépést követően a szervezőket és a felvonulókat egy tál finom leves várta, amit ezúton is köszönünk A Szűcs Fogadója étteremnek! A legvégén az Átrium zenekarral lehetett még bulizni.

Köszönjük a sok munkát a segítőinknek, a civil szervezeteknek, illetve az önkormányzat támogatását és együttműködését. Külön köszönet illeti Antal Éduát a zökkenőmentes felvonulásért, valamint a polgárőrök és rendőrök segítségét. És persze köszönjük az érdeklődők részvételét. Akik az idén nem tudtak mulatni, ők készüljenek, jövőre is lesz szüret Szadán!

A Faluház dolgozói

Fotók: Somlyai-Sipos Szilvia


Utoljára frissítve: 2022 október 20. 13:36