Mff J Mretben

Itt van az aszályos időszak, felelősen használjuk az ivóvizet!

A DMRV felhívja a figyelmet, hogy a jelenlegi száraz, aszályos időszakban a megnövekedett fogyasztási igények a vízellátó rendszer fokozott igénybevételét okozzák Szadán is. A fogyasztási igények további emelkedése, illetve esetlegesen előforduló műszaki meghibásodás esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amely következtében lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleménye szerint az Országos Tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00:00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24:00 óráig.

Az előrejelzések szerint a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területén – különösen Pest vármegye térségben - számottevő csapadék érkezésére továbbra sem lehet számítani. Jelenleg a Társaság minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik, a szolgáltatási területen sehol sem alakult ki vízhiány. A DMRV minden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében. A jelenlegi száraz, aszályos időszakban a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével hirtelen, ugrásszerűen növekedhet.

A DMRV felhívja a figyelmet, hogy a megnövekedett fogyasztási igények a vízellátó rendszer fokozott igénybevételét okozzák Szadán is. A fogyasztási igények további emelkedése, illetve esetlegesen előforduló műszaki meghibásodás esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amely következtében lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

A szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából az alábbi pontok betartása szükséges:

- Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)

- Csökkentsék a növényzet locsolására használt vízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát!

Együttműködésüket köszönjük! 


Utoljára frissítve: 2024 július 10. 09:32