Polgrmesteri Hivatal

Jegyzői köszöntő

„Dolgaim nékem is nehezek és nagyok,
Mivel én falusi Nótárius vagyok.”
(Gróf Gadányi József, 1788.)

Jegyzo

Tisztelettel és sok szeretettel köszöntöm Szada Nagyközség lakóit!

Majd két évtizede a közigazgatásban végzem feladataimat. Hogy miért? A válasz egyszerű: a közigazgatást többnek látom, mint puszta bürokrácia. Vallom, hogy a magyar önkormányzatiság megismerésének és megvalósulásának kiindulópontja a községi rendszer, ahol a legkülönbözőbb területek megismerésével és megoldásával a legtöbbet lehet tenni a lakosságért.
A nevem dr. Filó-Szentes Kinga, 2020. július 1. napjával én látom el a jegyzői feladatokat a településen.
A Rendőrtiszti Főiskolán végeztem bűnügyi tisztként, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem meg okleves jogász diplomámat.
A rendőrség kötelékében eltöltött pár év után leszereltem a fegyveres állományból, majd a közigazgatás felé fordultam. Ügyintézőként, majd csoportvezetőként, végül jegyzőként dolgoztam nyolc évig. Közel két évtizede a közigazgatásban végzem feladataimat, ahol a községi hivatali rendszer legkülönbözőbb ügyfajtáival találkozhattam.
A jogalkalmazói oldalon szerzett több éves munkavégzést követően szerettem volna mélyebb tudást szerezni a jogalkotás területén, ezért megszereztem a kodifikációs szakjogászi diplomámat is. Lehetőségem is adódott ezen a számomra új területen megmérettetni magam az Igazságügyi Minisztérium kodifikátoraként, a jövőben pedig a szadai polgárokat szolgálhatom minden tudásommal jegyzőként.
Kollégáimmal történő munkavégzésem során előtérbe kívánom helyezni a menedzser szemléletet a magas színvonalú, szakszerű és jogszerű döntés-előkészítés, illetve végrehajtás terén.

Úgy gondolom, hogy a siker záloga a jó csapat, a hivatás, valamint a település iránti tisztelet és szeretet. Örömmel vállalkoztam arra a feladatra, hogy Szada jegyzője legyek. 

Tisztelettel:
dr. Filó-Szentes Kinga
Szada Nagyközség jegyzője


Utoljára frissítve: 2020 július 07. 14:16