Polgrmesteri Hivatal

Jó szereplés újoncként a harmadosztályban

A Szadai SE felnőtt-labdarúgócsapata Pest vármegye III. osztályának Keleti csoportjában újoncként (ide feljutóként) kezdte a 2023/24-es évadot. Kilencedik helyen várja a csapat a tavaszi folytatást, bár kis szerencsével előrébb is tarthatna.

Az idei nyár folyamán a szezont megelőzően sok hasonló erősségű vagy magasabb osztálybeli csapattal játszottunk felkészülési mérkőzést, amelyek sikerein felbuzdulva méltán voltunk bizakodók. A bajnokság elején nem támasztottunk nagy elvárást a csapattal szemben: a cél az volt, legyen ez egy tanulóév, szerezzünk tapasztalatot, de azért próbáljuk meg a lehető legtöbbet kihozni magunkból.

Mint a mezőny újoncai azért szerettünk volna meglepetést okozni, és egy jó rajtot követően bebizonyítani, hogy nem véletlenül kerültük fel és valóban számolni kell velünk. De a kezdet sajnos nem sikerült a legjobban: ismét „felültünk” egy hullámvasútra, voltunk fent és voltunk lent. A szomszédos települések elleni presztízsmeccsekkel indult a bajnokság, a Mogyoród KSK ellen itthon 3–3-at értünk el, míg utána a Veresegyház VSK II. otthonában 2–1-re nyertünk, aztán később belefutottunk olyan bántó vereségekbe, mint a Zsámboki SE elleni hazai 4–6, vagy a Csomádon elszenvedett 0–5.

2023 12 2111 Szada 21

Sok nagy csatán vagyunk túl, ami tartogatott jót és rosszat egyaránt, de azért egyszer sem adtuk fel, és ismét bizonyítottuk, hogy nekünk itt van a helyünk. Ebben az osztályban már több a rutinos, jó csapat, amelyek sokkal jobban kihasználják a mi hibáinkat és kevésbé hibáznak ellenünk. Pár mérkőzés után világossá vált, hogy még tudatosabb játékra, kevesebb hibára, a támadások hatékonyabb befejezésére kell törekednünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Az őszi szezon végére, sikerült felvenni a ritmust és magunkra találni, amit igazolt a Dányi KSK elleni idegenbeli 2–0-s és az SK Farmos elleni hazai 6–2-es győzelem. Azt gondolom, hogy összességében jól sikerült újoncként a bemutatkozás, és meg is álltuk a helyünket, bár egy kis szerencsével, ami többször elkerült minket, akár a III. osztály élbolyában is lehetnénk. De így sem kesergünk, jelen pillanatban a középmezőnyben a kilencedik helyről (4 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség a mérleg) várjuk a tavaszi szezon folytatását. Az őszi idényből elmaradt Erdőkertes elleni mérkőzéssel kezdünk 2024. már­cius 3-án. A harmadosztály élén féltávnál a Tápiószelei SE áll 35 ponttal, a Csomádi KSK 34 és a Zsámboki SE  32 ponttal követi.

A csapattal télen sem pihenünk, ismét neveztünk a Pest vármegyei Futsal7végék sorozatra, a tornák januárban hétvégenként lesznek különböző helyszíneken. A futsal merőben más játékstílus, de arra megfelelő, hogy ne essünk ki a ritmusból. Remélem, sikerül a szezon végi kedvező formát átvinnünk tavaszra, és bízom benne, hogy egy alapos téli felkészülést követően, egy jó tavaszi szezont produkálva sikerül felzárkóznunk és a dobogó közelébe érni.

Molnár Attila szakosztályvezető


Utoljára frissítve: 2024 január 08. 13:01