Polgrmesteri Hivatal

Júniusban Heléna, Aliz, Olívia és Emma Szofi kapott babacsomagot

A május végén és a június elején született szadai gyermekek szüleinek Pintér Lajos, Szada Nagyközség polgármestere babacsomag formájában adta át az önkormányzat támogatását. A támogatási forma keretében újabb négy újszülött szülei vehettek át babacsomagot.

A 2020 novembere óta hatályos rendelet alapján minden szadai gyermek születésekor egyszeri természetbeni támogatást biztosít Szada Nagyközség Önkormányzata a gyermeket saját háztartásában nevelő törvényes képviselő részére. A születéshez nyújtott támogatás mértéke gyermekenként egységesen 10.000 forint, melyet a rendelkezés szerint babacsomag formájában kapnak meg az érintettek.

A Pintér Lajos polgármester által átadott babacsomagok az egyedi, Galga-menti fehérhímzéses, az újszülöttek monogramjaival ellátott, Dr. Dulai Sándorné Éva néni és segítő társai keze munkáját dicsérő előkén túl pelenkacsomagot, törölközőt, babajátékot, tusfürdőt, a Haramia gyerekcipőbolt jóvoltából vásárlási utalványt, az Erdőkertesi Stilianos Babauszodába szóló belépőt és Fekete Zsófi által a szadai újszülöttek anyukáinak felajánlott hasizom-erősítő tornára szóló ajándékkupont tartalmaznak.

Szívből köszöntjük a legfiatalabb szadai lakosokat, Helénát, Alizt, Olíviát és Emma Szofit.


Utoljára frissítve: 2022 július 04. 14:03