Polgrmesteri Hivatal

Már másfél éve kapnak babacsomagot a szadai újszülöttek

Pintér Lajos, Szada Nagyközség polgármestere a március végén és az április elején született szadai gyermekek szüleinek babacsomag formájában adta át az önkormányzat támogatását. A támogatási forma keretében újabb nyolc újszülött szülei, illetve hozzátartozói vehettek át babacsomagot.

Az éppen másfél éve hatályos rendelet alapján minden szadai gyermek születésekor egyszeri természetbeni támogatást biztosít Szada Nagyközség Önkormányzata a gyermeket saját háztartásában nevelő törvényes képviselő részére. A születéshez nyújtott támogatás mértéke gyermekenként egységesen 10 000 forint, melyet a rendelkezés szerint babacsomag formájában kapnak meg az érintettek.

A Pintér Lajos polgármester által átadott babacsomagok az egyedi, Galga-menti fehérhímzéses, az újszülöttek monogramjaival ellátott, Dr. Dulai Sándorné Éva néni és segítő társai keze munkáját dicsérő előkén túl pelenkacsomagot, törölközőt, babajátékot, tusfürdőt, a Haramia gyerekcipőbolt jóvoltából vásárlási utalványt, az Erdőkertesi Stilianos Babauszodába szóló belépőt és Fekete Zsófi által a szadai újszülöttek anyukáinak felajánlott hasizom-erősítő tornára szóló ajándékkupont tartalmaznak.

Köszöntjük Beliánt, Ádámot, Boldizsárt, Gellért Ádámot, Jázmint, Benedeket, Csongort és Kélát!


Utoljára frissítve: 2022 május 03. 15:31