Polgrmesteri Hivatal

Már nem fogad új szadai betegeket a veresegyházi Misszió

Csak azon szadai lakosok ellátását biztosítják a jövőben a Misszió Egészségügyi Központban, akik eddig is az intézménybe jártak, nem vállalják a területi ellátási kötelezettségükbe nem tartozó lakosok fogadását.

Az utóbbi időszakban több szadai lakos kereste meg Szada Nagyközség Önkormányzatát azzal kapcsolatban, hogy nem fogadták őket a veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ valamelyik járóbeteg szakrendelésén. Az intézmény honlapjának nyitóóldalán olvasható Tájékoztató területi ellátási kötelezettségről szóló összefoglaló sem ad egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy a szadai lakosok mikor és melyik szolgáltatást vehetik igénybe akár visszatérő, akár új betegként. Pintér Lajos polgármester kérésére az önkormányzat tájékoztatást és állásfoglalást kért a főigazgató asszonytól arról, hogy milyen esetekben fordulhatnak az intézményhez szakellátásért Szada lakói.

A válaszból kiderült, hogy azon szadai lakosok ellátását továbbra is biztosítják, akik eddig is a Misszió Egészségügyi Központba jártak, valamint akinek a háziorvosa veresegyházi, azok esetében is egyértelmű, hogy az intézményben vehetik igénybe a szakellátást. Jobban Eszter főigazgató hangsúlyozta azonban, hogy ezen túlmenően nem tudnak területi ellátási kötelezettségükbe nem tartozó lakosok számára ellátást biztosítani. Az intézmény előjegyzési ideje nagyon sok szakmában 95 és 178 nap között áll, pár szakma esetében 39-62 nap és csak 7 szakma esetében van 30 napon belül időpont. „Azt hiszem elég egyértelmű, hogy nem tehetjük meg, hogy ne azokat a betegeket lássuk el, akinek az ellátását kijelölték számunkra ez pedig Erdőkertes, Csomád és Veresegyház település lakossága és az itt tevékenykedő háziorvosokhoz tartozó páciensek” – tette hozzá a szakember.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a szadai lakosság részére a területileg illetékes egészségügyi ellátó intézmény a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ (Gödöllő, Péterfi Sándor u. 1.)!

 


Utoljára frissítve: 2022 november 16. 15:16