Polgrmesteri Hivatal

Már Szadán is kötelező a maszkhasználat - Szigorításokról döntött a kormány

Az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását, továbbá az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében meghozott szigorítások:

  • Az üzletek március 8-tól március 22-ig lesznek zárva, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. A részletszabályokat az operatív törzs dolgozza ki, a kormány hirdeti ki, napokon belül nyilvánosságra hozza.

  • Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügy kivételével. A részletszabályokról az operatív törzs pénteken dönt.

  • Az óvodáknál és az iskoláknál az április 7-i dátum a tavaszi szünet vége. A digitális oktatás részleteit az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága dolgozza ki és teszi közzé. A középiskolákra, egyetemekre vonatkozó szabályok - ahol most sincs jelenlétet igénylő oktatás - változatlanok maradnak.

  • A konditermeket is be kell zárni két hétre, az igazolt sportolók edzései, meccsei kizárólag zárt kapuk mögött lehetnek.

  • A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sporttevékenység olyan sportok esetében, ahol tartható a másfél méteres távolság, megengedett.

  • A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.

    (MTI)


Utoljára frissítve: 2021 március 04. 13:33