Polgrmesteri Hivatal

Megnyílt az Új-Ház Centrum Budapest Zrt. szadai áruháza

Aki Gödöllő felől érkezik Szadára, a település „keleti kapujánál” egy sötétszürke színű, modern, mégsem hivalkodó épületre lehet figyelmes – ez a nagyközség legújabb, május 18-án felavatott üzlete, egyben legújabb büszkesége. A legkorszerűbb építőanyag-alapanyagokat lehet itt beszerezni.

Kevésen múlott, hogy az Új-Ház Centrum szadai áruháza helyén egy másik magyar építőanyag-kereskedő vállalkozás üzlete nyíljon meg. De hogy ez mégsem így alakult, ahhoz tudatos üzleti döntések és persze egyes döntések kedvező hatásai is hozzájárultak.

A cég szadai beruházásának története 2010-re datálódik, akkor több hazai építőipari vállalkozás vezetője határozott úgy, hogy részben egyesítik tudásukat, tapasztalataikat, pénzügyi, tárgyi erőforrásaikat és egy új társaságot hoznak létre, amivel a főváros és környékén kívánták a piaci jelenlétüket erősíteni. Az Új-Ház Centrum Budapest Zrt.-hez 2012-ben csatlakozott Varga Ferenc, aki vezérigazgatóként már annak idején fantáziát látott a megszerzett szadai telekben. Merthogy az volt az álma, hogy itt bizony egy korszerű építőanyag-kereskedés jöjjön létre.

11 Old 01

– Az ő elkötelezettsége nélkül ma nem lennénk itt – utalt a vezérigazgató töretlen kitartására a május 18-i megnyitón Juhász Attila, az Új-Ház Centrum Budapest Zrt. egyik alapító-tulajdonosa. – A fejlődésünk töretlen, nem áll meg, hiszen a korábban létesült diósdi kereskedelmi egység és a csepeli logisztikai bázis, valamint a szadai bolt mostani átadása után a közeljövőben Solymáron és Etyeken is a szadaihoz hasonló, korszerű üzletek nyílnak meg. Attól vagyunk erősek, hogy elkötelezettek vagyunk.

Ezt emelte ki köszöntőjében Vécsey László országgyűlési képviselő is, aki szerint a beruházásban érintett több szereplő összefogása, bizalma és együttműködése is kellett ehhez a sikerhez.

Dsc 8877

– Emlékszem, napra pontosan másfél éve volt, amikor az a megtiszteltetés ért, hogy én is részese lehettem az Új-Ház Centrum Budapest Zrt. szadai áruháza alapkő-elhelyezésének. Már akkor tudtuk, hogy Szada számára egy igen fontos beruházás indul el. Ahogy itt körbenézünk, elégedetten nyugtázhatjuk, hogy az elmúlt másfél év megfeszített munkája meghozta gyümölcsét. Egy modern, korszerű, a mai igényeket teljes mértékben kielégítő áruház nyílik meg a szadai lakosok és a régió többtízezer lakója számára. A zöldmezős beruházás elindításakor a társaság vezetősége kifejezetten bizakodó volt az új telephellyel kapcsolatban, mert Szadán jó értelemben vett pezsgést tapasztaltak, melyet a felméréseik is visszaigazoltak. Elmondhatom, hogy az elmúlt másfél év történései abszolút alátámasztják a cég elvárásait, sőt, tapasztalataim szerint az akkor érzett pezsgés azóta csak tovább élénkült. A magam részéről teljes mértékben biztattam a cég vezetését, és a személyes megkeresések során támogatásomat fejeztem ki, hiszen a cégvezetés mellett én is hittem abban, hogy egy újabb sikeres vállalkozással gyarapodik Szada – mondta Pintér Lajos polgármester.

11 Old 02

A sokat említett Varga Ferenc ugyancsak köszöntőt mondott, aminek során megemlítette, hogy a 2010-es évek végének gazdasági nehézségei megviselték a társaságot, és 2017-ben felmerült, hogy a szadai területet eladják, el is kezdték hirdetni. Majd később, 2020-ban egy cégközgyűlés során visszavonták az eladási szándékot, és úgy döntöttek, hogy a kedvező földrajzi környezet, a potenciális, erős vásárlóközönség miatt mégiscsak elindítják a szadai beruházást. Mint Varga Ferenc megjegyezte, nem sokkal e döntés után befutott egy vételi ajánlat a szadai telekre. Mikor a közvetítőt megkérdezte, mégis, ki lenne a vevőjelölt és mit óhajtana itt létesíteni, akkor derült ki, hogy az Új-Ház Centrum Budapest egyik vetélytársa lett volna a vásárló és ugyanúgy építőanyag-áruházat húzott volna fel itt…           

Raffai Ferenc


Utoljára frissítve: 2023 június 13. 11:16