Mff J Mretben

Megvan a kivitelező, indulhat a Szada-Veresegyház járda építése

Szada Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete 2024. szeptember 30-án rendkívüli ülést tartott, amelyen döntés született a Szada és Veresegyház közötti járda kivitelezőjéről, valamint az „Önkorm. óvoda bővítése és részleges átalakítása” elnevezésű projekt szerződésének módosításáról.

Img 9800

Döntés a „Szada és Veresegyház közötti járda építése” elnevezésű projekt kivitelezőjének kiválasztásáról 

Szada Nagyközség Önkormányzata a Képviselő-testület 100/2024. (IX.12.) sz. határozatában foglaltak alapján megindította a „Szada és Veresegyház közötti járda építése” elnevezésű (EKR001754142024) közbeszerzési eljárást. A szeptember 27-ig beérkezett ajánlatok összesítése, az értékelési szempontokat tekintve az első két ajánlat vizsgálata megtörtént az Önkormányzat által megbízott bírálóbizottság által, amelynek tagja a műszaki ellenőr is.

A lefolytatott közbeszerzési eljárást eredményesnek minősítették. Érvényes ajánlatot tett a HE-DO Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1133 Budapest, Váci Út 76, 27972685241) és a Penta Általános Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság (2100 Gödöllő, Kenyérgyári út 1/E., 10452556244). Az értékelési szempontok szerinti legkedvezőbb ajánlatot a HE-DO Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság tette 86.472.000 forint+ÁFA ajánlati árral. A második legkedvezőbb ajánlatot a Penta Általános Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság adta 99.726.440 forint+ÁFA áron.

A Képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert a 100/2024.(IX.12.) KT-határozattal jóváhagyott Vállalkozási szerződést a nyertes pályázó HE-DO Építő Zrt.-vel írja alá, valamint a határozattal kapcsolatos szükséges nyilatkozatok megtételére és dokumentumok aláírására.

Img 9798

Módosították az „Önkorm. óvoda bővítése és részleges átalakítása” elnevezésű projekt szerződését

Az „Önkorm. óvoda bővítése és részleges átalakítása” tárgyban lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertese, a Károlyház Kft. a 2024.01.31-én vette át munkaterületet, majd ezt követően február elejétől a Kivitelező fel is vonult, és megkezdődtek a munkálatok, amelyeket azóta folyamatosan, szakaszosan végez. Az új épületrész alapfeltárási, alapozási munkái során feltárták a meglévő épülettel párhuzamosan futó csapadékvízvezetéket, amely akadályozta az alapozási munkákat. A Vállalkozó ezt a műszaki problémát jelezte. Kiderült, hogy a feltárt vezeték a tervekben nem lelhető fel, annak nyomvonala, állapota bizonytalan, s amennyiben a tervezett új épületrész alatt halad át, az először is akadályozza az alapozási és szerkezetépítési munkákat, másodszor – s ez a leglényegesebb – jelentős állagromlási kockázatott jelent a majdani épületre.

A tervező megállapította, hogy ilyen esővízterheléssel ezt a földalatti csövet nem javasolt az új óvodaépület alatt vezetni. A cső javasolt útvonala: az új óvodaépület felett átvezetni a másik oldalkert felé majd az oldalkertben továbbvezetni a Dózsa György út irányába, ott pedig a nyílt árokba becsatlakoztatni. Mindez az eredeti szerződésen túl pótmunka igényt jelent 23.533.762 forint+ÁFA értékben, az elmaradó tétel ellenértéke mindösszesen -867.750 forint+ÁFA, amely összegek az Alapszerződésben rögzített átalányáras vállalkozói díjat növelik. A pótmunkák ellenértéke a pályázat során elszámolhatóak, így nem igényel a teljesítésük további önkormányzati forrás bevonását.

Fentiek alapján Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazta a polgármestert az Önkormányzat és a Károlyház Kft. „Önkorm. óvoda bővítése és részleges átalakítása” tárgyban 2024. április 26-án létrejött vállalkozási szerződés módosításának aláírására.


Utoljára frissítve: 2024 szeptember 30. 18:18