Polgrmesteri Hivatal

Méhbetegség miatt Szadán is községi zárlatot rendeltek el

A hatóság 2020. szeptember 24. napjától a mézelő méhek nyúlós költésrothadása fertőző betegség miatt Szada területén is községi zárlatot rendelt el. A zárlat ideje alatt tilos a mézelő méhek, termékeik, a velük érintkezésbe került eszközök elszállítása, méhek beszállítása.

A Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály, mint elsőfokú állategészségügyi hatóság, 2020. szeptember 24. napján kelt PE-07/ÉÁO1/00882-4/2020. számú határozatának tartalma szerint a hatóság 2020. szeptember 24. napjától a mézelő méhek nyúlós költésrothadása fertőző betegség miatt az alábbi területekre községi zárlatot rendelt el:

-          Gödöllő Város teljes közigazgatási területére

-          Domony Község közigazgatási területén belül részlegesen

-          Erdőkertes Község közigazgatási területén belül részlegesen

-          Mogyoród Nagyközség közigazgatási területén belül részlegesen

-          Szada Nagyközség teljes közigazgatási területén

-          Vácegres Község közigazgatási területén belül részlegesen

-          Veresegyház Város közigazgatási területén belül részlegesen

A zárlat ideje alatt tilos a mézelő méhek, termékeik, a velük érintkezésbe került eszközök elszállítása, méhek beszállítása. Vándorméhészek letelepedése nem engedélyezhető.

A községi zárlat alatt álló valamennyi méhészet méhcsaládját – nyúlós költésrothadás szempontjából – hatósági állatorvosnak, vagy a méhegészségügyi felelősnek meg kell vizsgálni.


Utoljára frissítve: 2020 szeptember 28. 11:45