Mff J Mretben

Miért jó Szadán élni? – Szadai Családi Klub

Csaladi Klub Logo

Mindannyian tapasztaltuk, hogy a településünk fellendült ami a születésszámokat, a gyermeket vállaló családokat illeti. Egy ilyen helyzet sok kihívást jelent, mind az infrastruktúra, mind a gyermekneveléssel kapcsolatosan felmerülő kérdésekkel tekintetében és a kor kihívásai sem könnyítik meg a családok életét. A gyermeknevelési problémák megoldására és a közösség építésére, az itt élő anyukáknak köszönhetően, egy nagyszerű csapat jött létre, aminek a neve Szadai Családi Klub, cikksorozatunk ezen része őket mutatja be.

Szadai Csaldi Klub

2022-ben alakultak és jelenleg Balla Viktória, Németh-Dura Döníz , Lelesz Magdolna, Szucsákné Torda Bettina , Németh Dóri, Vetráb Zsófia, dr. Vigh Georgina alkotják ennek a lelkes csapatnak a gerincét.

A klub fontos célja egymás támogatása, a kötetlen beszélgetés, az információ átadatás és csere, középpontban a megoldás központúsággal, melyhez időnként szakértők is csatlakoznak tanácsaikkal.

A kismamák, anyukák számára nagyon nagy segítség tud lenni egy befogadó környezet, ahol - picit „leeresztve” - közösen beszélhetnek a gyermekekkel és családi élettel kapcsolatos örömökről és kihívásokról.

Az alapítók a saját tapasztalataikkal is gazdagítják a klubbot, Viki például babahordozók területén jártas, sokféle hordozót kipróbált, gyűjti is ezeket, ha szükséges szívesen megosztja tapasztalatait más kismamákkal is.

Fae98850 8603 4456 89d0 33808207ab7f

Kezdetben a családsegítőnél gyűltek össze, de hamarosan kinőtték a rendelkezésükre álló teret, és mára már a Faluház lett az alkalmaik helyszíne. Mostanában azonban előfordul, hogy a Faluház befogadó kapacitását is feszegetik, hiszen az anyukákkal együtt sok-sok rohangáló csöppség is a klub résztvevőit alkotják. Nagy kihívást és logisztikai feladatot jelent számukra, hogy összeszervezzenek egy ilyen alkalmat, hiszen egy tucatnyi lefertőtlenített játékot, hintát és eszközöket biztosítanak egy-egy klubfoglalkozás alkalmával, valamint az egészséges nasik és a babavíz is mindig rendelkezésre áll. A szerző csapat nagyon rugalmas és segítőkész, mindenben segítik egymást, például, ha valakinek megbetegszik a gyermeke, akkor átveszi a stafétát tőle a csapat egy másik tagja.

A klub szervez oktató típusú előadásokat is, ahova - tematikus tartalommal - neves szakértőket hívnak meg. Szerveznek előadást a pozitív fegyelmezéssel, vagy a mozgásfejlődéssel, de a munkavilágába való visszatéréssel kapcsolatban is, ugyanakkor a kamaszokat érintő problémáktól sem riadnak vissza. Meghívott előadójuk volt például Ónodi Ágnes szabad mozgás szakértő és hordozási tanácsadó,  Kepes-Végh Júlia pozitív fegyelmezés oktató, Repka Ágnes HR szakértő, munkajogi szakokleveles tanácsadó.

39dd7dfb 667c 4e51 8a59 2adee779bac1

A klub alkalmai ingyenesek, mivel sikeresen pályáztak a szadai önkormányzatnál, és a támogatásnak köszönhetően a rendezvényekre meghívott szakértők költségeit így fedezni tudják.

Szeretettel várják az anyukák csatlakozását, de a segíteni vágyók jelentkezését is, hiszen minden aprónak tűnő segítség nagyon nagy támogatás a klub számára. Egy-egy nagyobb alkalom megszervezése nagy kihívás a létszám miatt, ha valaki ebben tud segíteni nekik, akkor szívesen fogják venni.

Miért jó Szadán élni? Mert családias a település, ahol elhivatott anyukák nevelik fel a következő nemzedéket! Folytatjuk...

Névjegy: Szadai Családi Klub

Alapító tagok: Balla Viktória, Németh-Dura Döníz, Lelesz Magdolna, Szucsákné Torda Bettina, Németh Dóri, Vetráb Zsófia, dr. Vigh Georgina

Rendszeres alkalmak: keresd a Facebook-on a csoport kiírást

Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/groups/346811140700339

Várdombi Attila


Utoljára frissítve: 2024 október 07. 12:23