Polgrmesteri Hivatal

Minden jó, ha a vége jó!

Ha egy szóban lehetne összefoglalni a szadai felnőtt labdarúgócsapat 2022/23-as szereplését, talán a legjobb kifejezés erre a „hullámvasút”.

2023 07 2111 Szada 17 20

A bajnokság elején a Pest vármegyei IV. osztály keleti csoportjának első helye volt a célkitűzés. Sajnos az őszi szezon rajtja nem a legjobban sikerült. Az első négy mérkőzésből hármat elveszítettünk, ami a két nagy riválissal, a Veresegyház II., illetve a Kartal csapatával szemben elég nagy hátránynak számított. Tudtuk, hogy több hiba nem fér bele. Ezt követően új erőre kapva beindult a csapat, és sorra nagyarányú kiütéses győzelmeket aratva meneteltünk előre.

Az őszi szezon zárását követően, alapos felkészülés után, a harmadik helyről bizakodva vágtunk neki a tavaszi szezonnak. Erre leginkább a sikeres felkészülési mérkőzések – melyeket magasabb osztályban szereplő csapatokkal vívtunk – tettek minket bizakodóvá. Sikert sikerre halmozva gyűjtöttük a pontokat. Abban bíztunk, hogy az előttünk helyet foglaló csapatok előbb vagy utóbb hibáznak, és akkor közelebb kerülhetünk hozzájuk, vagy akár be is érhetjük őket. Ez így is történt. A tavasz során egyedüliként veretlenül – a második helyen – jutottunk be a bajnokság rájátszásába. A mérlegünk ekkor 16 mérkőzésből 12 győzelem 4 vereség és messze a legjobb, +49-es gólkülönbség volt. Innen vártuk a folytatást.

A rájátszás felsőházában az első négy csapat oda-vissza vágós rendszerben küzdött meg egymással. Ekkor nekünk 7 pont hátrányunk volt a listavezetővel szemben. Tudtuk, hogy nem egyszerű feladat, hiszen a rájátszásban összesen 18 pont szerezhető. Tehát ha nem hibázunk, akkor sikerülhet. De sajnos nem így lett, csak a felét sikerült begyűjteni. Az utolsó fordulóban hazai pályán a Kartal csapata ellen 3–1-es győzelemmel megszereztük a második helyet, ismét ezüstérmesek lettünk. Ekkor jött a meglepetés.

A IV. osztály öt csoportjából nem minden első helyezett csapat tudta vállalni a III. osztályban való szereplést, illetve voltak nemcsak kieső, hanem kizárt csapatok is a III. osztályból. Ezért a szövetség a IV. osztályban csoportmásodikok számára osztályozó mérkőzéseket írt ki a feljutásért. Ismét felcsillant a remény. A sorsolást követően a Perbál II. csapatával hozott össze minket a sors. Talán ez volt a lehető legrosszabb forgatókönyv, mivel a Perbál I. a II. osztály bajnokcsapata. Ez annyiban jelentett nekünk problémát, hogy a versenyrendszer átjárást enged a csapatok között, és így félő volt, hogy az osztályozón élnek is a lehetőséggel.

Ez így is történt: a perbáli odavágón 5–1-es vereséget szenvedtünk. A visszavágóra Szadán, közel 200 néző előtt került sor. Ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak, akik kilátogattak a mérkőzésre és biztatták a csapatot. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen egy kiváló csapat ellen kellett pályára lépnünk, de mi sem véletlenül végeztünk a második helyen. Úgy vágtunk neki, hogy a hátrányt le lehet dolgozni. Az első perctől a mi akaratunk érvényesült, de sajnos a rengeteg kidolgozott helyzet ellenére sem tudtunk vezetést szerezni. Az első félidőben nem született gól. A második félidőben magasabb sebességi fokozatra kapcsoltunk és még erősebben támadtunk. Tisztában voltunk vele, hogy ez kétélű fegyver, mert ezáltal gyengébb lesz a védekezésünk. Aztán beigazolódott, amitől tartottunk: egy gyors kontrából a félidő elején vezetést szerzett az ellenfél. Még ekkor sem adtunk fel, aminek meg is lett az eredménye: 4–2-re nyertünk. De 7–5-ös összesítéssel a Perbál II. csapata jutott a III. osztályba.

Néhány hét szomorkodás után azonban minden jóra fordult. Az MLSZ vármegyei igazgatósága jelezte, hogy – a megszűnések és visszalépések miatt – ősztől klubunk mégis szerepelhet a harmadosztályban, amit mi örömmel elfogadtunk!

Molnár Attila szakosztályvezető


Utoljára frissítve: 2023 július 20. 21:44