Polgrmesteri Hivatal

Modernebb lett a szadai bázis

A BioTechUSA-cégcsoport gyártó- és logisztikai központja új, modern automata raktárral bővült Szadán. A beruházásnak köszönhetően még gyorsabbá válik a fogyasztók és üzleti partnerek rendeléseinek kiszolgálása. A raktár fejlesztése egymilliárd forintból valósult meg.

Minden saját

A BioTechUSA-cégcsoport saját tulajdonban lévő gyártóüzemeit és logisztikai központját Szadán és Dunakeszin alakította ki, összesen közel 44 000 négyzetméter hasznos összterületen, 24 000 raklap tárolási kapacitással. Itt gyártja és csomagolja termékei túlnyomó részét: évente 20 millió szeletet, 20 ezer tonna port,
1 milliárd kapszulát és tablettát. A világon kevés étrendkiegészítő- és speciálisélelmiszer-gyártó cég mondhatja el magáról, hogy saját gyára és logisztikai központja van, ami lehetőséget ad egyrészt arra, hogy a vállalat egyedi, minőségi termékeket állíthasson elő, másrészt pedig arra, hogy a fogyasztói igényeket gyorsan, flexibilisen és magas minőségben szolgálja ki. Mindkét telephelye a legkorszerűbb minőségirányítási és élelmiszer-biztonsági szabványoknak megfelelően működik, melyeket folyamatosan fenntart, auditál, illetve a piaci igényeknek megfelelően bővít és fejleszt.

2024 02 2111 11 Old

Egyedi raktár

E fejlesztés legújabb eleme a 450 négyzetméter alapterületű, kétszintes automata raktár. Itt szintenként 20 sor, összesen 9600 láda helyezkedik el, melyek ki- és betárolását 4-4 rakodógép végzi. A két szint közötti ládamozgatást 3 lift segíti, a folyamatot pedig a munkatársak 6 kezelőpulton keresztül irányítják. A havonta nagyságrendileg 60 000 rendelés lebonyolítására és 300 000 darab termék tárolására képes raktár legnagyobb előnye, hogy a dolgozó részéről nem igényel fizikai (raktári) bejárást. A fejlesztésnek köszönhetően – amennyiben az automata raktár összes kiszedési pontja teljes kapacitással üzemel – percenként 8 darab rendelés kiszedésére képes, ami töredéke a hagyományos komissiózásnak (kézi kiszedésnek).

– Új automata raktárunk segítségével gyorsabban és kevesebb hibával tudjuk eljuttatni a csomagokat fogyasztóinkhoz, hogy ezzel is fokozzuk a vásárlói élményt – mondta el Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa.

A teljes beruházás – beleértve a vállalatirányítási rendszer fejlesztését, az anyagmozgató gépek és a szükséges eszközök beszerzését is – összesen egymilliárd forintból valósult meg, amelyből az állami támogatás mértéke 245,4 millió forint.

Modernizálás

A szervezetfejlesztés következő lépéseként a közelmúltban a cégcsoport budapesti, IV. kerületi bérelt raktárának elköltöztetése és az ezzel járó logisztikairendszer-integráció is sikeresen lezajlott. Közel 80 munkavállalót érintett a változás, akiknek több mint 10 százaléka Dunakeszin, fennmaradó része Szadán folytatja munkáját, néhány pedig az óbudai Huszti úti cégközpontban dolgoznak.

Mindezeken túl a vállalat szadai komplexumának modernizálása keretében vadonatúj, több mint 1000 négyzetméter hasznos összterületű szociális blokkokat is fejlesztett.

– Közel 600 munkavállalónk dolgozik Szadán hétfőtől péntekig két műszakos munkarendben, kényelmes, rendezett munkakörnyezetben. A 2023-as létszámbővülés miatt, illetve dolgozóink kényelme érdekében a logisztika területén jelentősen megnöveltük az öltözők és az étkezőterület méretét. A szociális juttatások körében minden dolgozónk számára a kötelező szünetidőnél többet biztosítunk fizetett munkaidőként. Emellett kollégáink sportolásának és egészségének támogatása érdekében egy teljesen felszerelt, kétszintes edzőtermet is kialakítottunk új épületegységünkben. Célunk, hogy vonzó munkakörnyezetet biztosítsunk munkatársaink számára, fokozzuk lojalitásukat, és így hosszú évekig dolgozhassunk együtt – mondta Markovics Diána, a BioTechUSA-cégcsoport ellátási területekért felelős ügyvezető igazgatója.            

Újabb fejlesztések

A vállalat 2024-ben is folytatja fejlesztéseit a hosszú távú omni­channel üzleti stratégiájával összhangban. Ennek lényege, hogy a cégcsoport minden lehetséges platformon értékesít: termékeihez hozzá lehet jutni offline és online, saját és partneri webáruházakban és boltokban, edzőtermekben, hipermarketekben, élelmiszerbolt-láncokban, drogériákban, töltőállomásokon és patikákban. Az óbudai központi irodaház korszerűsítése és edző- és bokszteremmel történő bővítése mellett egy prémium, évi több mint 50 millió fehérjeszelet előállítására alkalmas gyártósor kialakítása is folyamatban van a szadai gyártó- és logisztikai komplexumban. Az év során megkezdik az üzemi szociá­lis épületrész bővítését szolgáló beruházásukat is, mely során növelik az öltözők és az étkező területét. Mindezekkel párhuzamosan pedig a dunakeszi üzem technológiai korszerűsítése zajlik, és további energetikai fejlesztések kivitelezését is megkezdte a cégcsoport.

forrás: BioTechUSA


Utoljára frissítve: 2024 február 19. 10:12