Polgrmesteri Hivatal

Rendkívüli kátyúzási program indul

Az átfogó útkarbantartási program keretén belül évi 3 alkalommal végzi el a Szada Nova NKft. az önkormányzati tulajdonban lévő utak helyreállítási munkáit. A társaság az elmúlt időszakban tapasztalt nagy mennyiségű csapadék miatt a kőterítésű és földes utak rendkívüli kátyúzási, helyreállítási munkáit kezdi meg január 31-én (kedden).

Általános tapasztalat, hogy a nagy mennyiségű – az elmúlt hetekben is lehullott – csapadék megáll az útpályán, vagy rajta átfolyva erősen megrongálja, kimossa azt, vagy éppen saras területek képződését segíti elő.

A település nem aszfaltozott útjainak jelentős részéhez kapcsolódva nincs a csapadékvíz elvezetése, szikkasztása megfelelően megoldva, vagy a kialakított befogadót betemették, túlterhelték a magánporták burkolt felületeiről kiömlő vízzel.

A Szada Nova NKft. az átfogó útkarbantartási program keretén belül évi 3 alkalommal végzi el az önkormányzati tulajdonban lévő utak helyreállítási munkáit. Tél végén az olvadás után, tavasszal az esős időszak végeztével és ősszel a téli üzemeltetés megkezdése előtt.

Az úthibák lokációit a teljes települési útellenőrzést, a bejelentéseket és jelzéseket összegezve határozzuk meg és állítjuk össze karbantartást végzők feladatlistáját.  Egy-egy ilyen alkalommal 3-4 traktoralapú földmunkagép, kotró, hidraulikus rakodó dolgozik napokon keresztül. Teherautók szállítják a kőpótlást, ezért jelentős a költsége, melyet a Szada Nova Nonprofit Kft. út- és építmény karbantartási tevékenységkörének keretéből finanszíroz.

Természetesen a nem várt esőzés és a nyári özönvízszerű záporok vízmennyisége nem képes elszivárogni az úton, ezért károsítja azt. Ilyen esetben rendkívüli útkarbantartási program keretein belül végzi el a településüzemeltetést végző Szada Nova NKft. a helyreállítási feladatokat.


Utoljára frissítve: 2023 január 31. 10:27