Polgrmesteri Hivatal

Szadáról is igényelhető Gondosóra szolgáltatás

Magyarországon a következő négy évben épül ki a 65 éven felüli állampolgároknak alanyi jogon járó program, amelyben a csuklóra rögzíthető, vagy nyakba akasztható Gondosórához 0-24 órában elérhető diszpécserszolgálat tartozik. Akik most igényelnek új eszközt, néhány hónapon belül megkaphatják.

Gondosra

A magyar családokban az idős emberek lehetőség szerint saját otthonukba szeretnének élni, ehhez pedig olyan segítségre van szükségük, amely biztonságérzetüket növeli, közösségi kötődéseiket erősíti. Ezért Magyarország Kormánya 2022-ben elindította a Gondosóra programot, amely a digitális idősgondozás mérföldköve.

Bár hasonló rászorultsági, vagy üzleti alapú jelzőeszköz létezik már, de egyetlen európai országban sincs a Gondosórához hasonló, alanyi jogon járó, minden 65 éven felüli állampolgárt megillető, ingyenes jelzőeszköz, amelyhez az országban mindenhonnan elérhető diszpécserszolgálat tartozik.

Magyarországon a következő négy évben épül ki a 65 éven felüli állampolgároknak alanyi jogon járó program, amelyben a csuklóra rögzíthető, vagy nyakba akasztható Gondosórához 0-24 órában elérhető diszpécserszolgálat tartozik. Ezzel a lehetőséggel csaknem 1,5 millió idős magyar állampolgár életébe hoznak biztonságot. Jelenleg már csaknem 30 ezer 65 éven felüli magyar állampolgár használja szerte az országban a Gondosórát.

A tavaly sikeresen regisztráltaknak februárban elkezdődik a jelzőeszközök házhozszállítása. Mindazok, akik most igényelnek új eszközt a www.gondosora.hu oldalon, néhány hónapon belül megkaphatják Gondosórájukat. A programról további tájékoztató, valamint információ a www.gondosora.hu oldalon, vagy a 06 1 445 00 80-as telefonszámon érhető el.

A szolgáltatás a Szadán élők is igényelhetik. Javasoljuk, hogy éljenek a lehetőséggel!


Utoljára frissítve: 2023 február 15. 12:12