Polgrmesteri Hivatal

Szeptember 21-ig még látogatható a "Rejtelmes Afrika" című kiállítás!

Nyárzáró programnak is beillett volna az augusztus 30-ra meghirdetett „Rejtelmes Afrika” című kiállítás és a köréje felépített egzotikus program. A rendezvénnyel a Faluház egy kulturális missziót is felvállalt, ugyanis Vándor Péter a Zöld-foki Köztársaság tiszteletbeli konzuljának magángyűjteményéből egy olyan Afrikát bemutató kiállítást rendeztek a Székely Bertalan Műteremház Galériában, amitől minden magyar embernek tátva maradt volna a szája.

Délután négykor Pintér Lajos polgármester köszöntője után Vágó Piros ismert rádiós műsorvezető (Vándor Péter unokahúga) a konzul segítségével bemutatta az érdeklődőknek a kiállított tárgyakat, amikhez Vándor Péter egy-egy személyes élményt fűzött. A hangulatot a Serengeti Troupe Társulat fergeteges dobshow-ja alapozta meg. A kiállítás után a szabadtéri színpadon folytatódott a kongákon játszott virtuóz dobolás. A Serengeti Troupe ismert, dinamikus, jól táncolható világslágereket adott elő. Programjuk tetőpontján vidám, szertelen minden kötöttség, szabály és koreográfia nélküli táncot tanítottak be az érdeklődőknek. A Székely-kertben ezenkívül eredeti afrikai ételeket és süteményeket is lehetett kóstolni, amit Vándor Péter felesége készített. Az édes kukorica lepény, a földimogyorós csípős szósz, a matapa szósz és a tápióka puding egészen különleges volt. Az afrikai táblajáték nemcsak a gyerekek kíváncsiságát keltették fel.  Az egykori konzul, mint mindenre odafigyelő kiállító, a program végén ajándékokkal kedveskedett a résztvevőknek.
Cikkünk végén az ő videóiból és fényképeiből készített film, itt pedig a Régió plusz televízió összeállítása látható.

A különleges kiállítás még szeptember 21-ig előzetes bejelentkezéssel látogatható. (28-405-453, 06-30-474-4733. szada@szadafaluhaz.hu)

 P.Gy.

Képes élménybeszámoló a kiállítás megnyitójáról (Polgár Gyula fotói)


Utoljára frissítve: 2020 szeptember 16. 15:37