Polgrmesteri Hivatal

Szeptember elején tizennégy szadai újszülött kapott babacsomagot

A június vége és augusztus vége között született szadai gyermekek szüleinek Pintér Lajos, Szada Nagyközség polgármestere babacsomag formájában adta át az önkormányzat támogatását szeptember elején. A támogatási forma keretében újabb tizennégy újszülött szülei vehettek át babacsomagot.

Az immár közel két éve hatályos rendelet alapján minden szadai gyermek születésekor egyszeri természetbeni támogatást biztosít Szada Nagyközség Önkormányzata a gyermeket saját háztartásában nevelő törvényes képviselő részére. A születéshez nyújtott támogatás mértéke gyermekenként egységesen 10.000 forint, melyet a rendelkezés szerint babacsomag formájában kapnak meg az érintettek.

A Pintér Lajos polgármester által átadott babacsomagok az egyedi, Galga-menti fehérhímzéses, az újszülöttek monogramjaival ellátott, Dr. Dulai Sándorné Éva néni és segítő társai keze munkáját dicsérő előkén túl pelenkacsomagot, törölközőt, babajátékot, tusfürdőt, a Haramia gyerekcipőbolt jóvoltából vásárlási utalványt, az Erdőkertesi Stilianos Babauszodába szóló belépőt és Fekete Zsófi által a szadai újszülöttek anyukáinak felajánlott hasizom-erősítő tornára szóló ajándékkupont tartalmaznak.

Szívből köszöntjük a legfiatalabb szadai lakosokat, Áront, Blanka Katerinát, Amira Zoét, Boglárkát, Neszrint, Vincét, Igort, Miát, Videt, Nóra Hannát, Nadin Nórát, Liemet, Noémit és Améliát. Kívánjuk, hogy számukra is Szada legyen az a hely, ahol élni jó!


Utoljára frissítve: 2022 szeptember 08. 10:17