Polgrmesteri Hivatal

Takaros Porta 2023 – Jacsó Zsolt és Bernáth Katalin a két kategória győztesei

Lezárult a Takaros Porta 2023-as kiírása. A pályázók kertjeinek helyszíni bejárása után kialakult a díjazottak sorrendje a „Takaros Porta – hagyományos falusi porta” és „Takaros Porta – díszkert” kategóriákban. A díjakat szeptember 16-án, a Szüreti Mulatság keretében adták át.

A Takaros Porta díjat 2011-ben alapította Szada Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete. Immár 12 év távlatából kijelenthető, hogy az eredeti elképzelések megvalósultak, és mára már egy nívós, értékálló díjjá nőte ki magát az elismerés. A két éve megkezdett hagyományt idén is folytatva a korábbi műanyag tábla helyett idén is kerámiaplakett készült a Takaros Porta díjhoz.

4610

Nagy örömünkre idén a hagyományos falusi porta és a legszebb díszkert kategóriákban összesen 12 pályázó indult el, és gondolta úgy, hogy megmutatja idei munkájának eredményét. A program szakmai lebonyolítását, a kertek bírálását és a zsűrizés vezetését az Öreghegyi Csemete Tanoda és Kertészeti Áruda tulajdonosai – Kocsis Ibolya és Prókai Orsolya – vállalták Szada Nagyközség Önkormányzat együttműködő partnereként.

A „Takaros Porta 2023. év hagyományos falusi porta” címet azon kerteknek adományozta az önkormányzat, melynek minden szabad területét beültették. Fontos volt, hogy beültetéskor természetes hatást igyekeznek megvalósítani. Van veteményes, gyümölcsös, nem a gyep kapja a főszerepet. A „Takaros Porta 2023. év díszkert” címet azon kertek kapták, melyet mesterségesen építettek, általában kertész által megtervezettek.

A „Takaros Porta 2023. év hagyományos falusi porta” kategória díjazottjai

I. Jacsó Zsolt

II. Lantos Júlia

III. Forgács Fanni

IV. Bozsó Józsefné

V. Tóthné Jagicza Dóra

VI. Horváth Jánosné

A „Takaros Porta 2022. év díszkert” díjazottjai

I. Bernáth Katalin

II. Oláh Bernadett

III. Nagy József

IV. Pest Vármegye Viktor Integrált Szociális Intézmény Aranyhegy Idősek Otthona

V. Filótás Gergely

VI. Omelka Csilla


Utoljára frissítve: 2023 szeptember 19. 14:48