Mff J Mretben

Ünnepélyes keretek között október 9-én megalakult az új képviselőtestület

Szada Nagyközség Önkormányzat képviselőtestülete 2024. október 9-én tartotta meg ünnepélyes alakuló ülését, ahol a választott képviselők letették esküjüket. Pintér Lajos polgármester javaslatot tett a két alpolgármester személyére is.

Mes 17

Az alakuló ülés Antalka Gézának a HVB elnökének tájékoztatójával kezdődött. Az elnök úr beszédében elmondta, hogy a választásra jogosultak 66,42% adta le voksát és ismertette a választás eredményeit. A polgármesteri tisztséget Pintér Lajos nyerte el, így ő folytathatja munkáját a következő ciklusban is. A képviselői helyeket a következő jelötek szerezték meg:

VRABÉLY BALÁZS (1559) szavazattal

DR. VADA EDINA (1448) szavazattal

PETRÁK ÁRPÁD (1420) szavazattal

GELLE RÓBERT (1375) szavazattal

MOLNÁR CSABA SÁNDOR (1353) szavazattal

OROSZI SÁNDOR (1341) szavazattal

SZÉKELY BEATRIX (1331 szavazattal)

BOROS GÁBOR (1314) szavazattal.

Elnök úr megköszönte a választók aktív részvételét és gratulált a megválasztott polgármesternek és képviselőknek, akik ezt követően letették esküjüket.

Mes 31

Az alakuló képviselő-testületi ülésen a polgármester javaslatára sor került a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására. Ennek értelmében az infrastrukturális-beruházási, településfejlesztési-, és üzemeltetési feladatokért felelős új alpolgármesteri pozíció került létrehozásra.

A bizottsági struktúrában is változás történt, mostantól négy bizottság (Humánügyi Bizottság - Pénzügyi Bizottság az ügyrendi feladatkörrel kiegészítve - Településfejlesztési Bizottság - Környezet és Állatvédelmi Bizottság) látja el a képviselő testület elé kerülő döntések, javaslatok véleményezését.

Az Mötv. 34. §-ában foglaltak lehetőséget biztosítanak a Képviselő-testület számára, hogy tagjai közül tanácsnokot válasszanak.  A testület egy fő tanácsnoki pozíció létrehozása mellett döntött, a megválasztásra kerülő tanácsnok feladata az Európai Uniós és a hazai források felkutatása és a kapcsolódó pályázatok koordinálása lesz.

Mes 61

Az alakuló ülésen a polgármester javaslatára a képviselőtestület titkos szavazással választotta meg a két alpolgármestert. Petrák Árpád alpolgármester lesz ebben a ciklusban a polgármester munkájának segítője, Juhász Sándor Bert alpolgármester pedig nem képviselő jogállású (külsős) alpolgármesterként látja el feladatait, a megválasztott alpolgármesterek a képviselőtestület előtt szintén esküt tettek.  

Az testületi ülésen elfogadásra került a polgármester és az alpolgármesterek illetménye.

Sor került a Szervezeti s Működési Szabályzatban szereplő állandó bizottságok tagjainak megválasztására is. A bizottságok megválasztott külsős tagjai is letették esküjüket a testület előtt.

Az ülés végső napirendi pontjaként a képviselőtestület tagot delegált azokba a társulásokba is, melyeknek Szada Nagyközség Önkormányzata a tagja. Ennek értelmében a képviselő-testület a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás, a Veresegyház és Környéke Szennyvízközmű Társulás és az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás tanácsaiba a polgármestert, akadályoztatása esetén az általános helyettesítésre kijelölt alpolgármestert bízta meg a tagsággal járó feladatok ellátására

Mes 94

Utoljára frissítve: 2024 október 10. 11:06