Polgrmesteri Hivatal

Változik Szadán a hulladékgazdálkodás rendje

2020. április 1-től a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. látja el a hulladékgazdálkodáshoz kapcsolódó közszolgálati feladatokat Szada településen. Ez azt is jelenti, hogy bizonyos változások állnak be a tevékenységben, amelyeket itt olvashat.

Társaságunk 2020. április 1-től az ingatlanok elől hétfőnként fogja elszállítani a kommunális és a szelektív hulladékot. A zöldhulladék elszállítását a kapacitások függvényében tudjuk megvalósítani - az első tervezett házhoz menő időpont április 27.

A kommunális hulladékot állandó használat esetén kizárólag szabványos gyűjtőedényben vagy az edény mellé elhelyezett, többlethulladékos zsákban tudjuk csak elszállítani. Egyéb zsákban kihelyezett hulladékok nem áll módunkban elszállítani!

A kommunális hulladékot üdülő/zártkerti ingatlan esetén a 04.01-től 09.30-ig terjedő időszakban szabványos gyűjtőedényben vagy az ingatlantulajdonosoknak díjmentesen biztosított zsákban tudjuk csak elszállítani. A zsákok átvételéről tájékoztatjuk az üdülő/zártkerti ingatlantulajdonosokat.

Szelektív hulladék begyűjtése 2020. április 1-től minden páratlan hétfőn történik. A szelektív hulladékot az általunk díjmentesen biztosított, illetve átlátszó műanyag zsákban is elszállítjuk. A kihelyezett teli zsákokat üresre cseréli társaságunk.

A szelektíves zsákokban vegyesen gyűjthető:

ásványvizes, üdítős PET palack, kupakkal, címkével, összelapítva
kozmetikai és tisztítószeres flakonok kiöblítve
tiszta műanyag zacskó, szatyor
alumínium italdoboz összelapítva
fém konzervdobozok kiöblítve
újságpapír, reklámkiadvány, csomagolóanyag (nagyobb kartondobozokat összelapítva a zsák mellé lehet helyezni)tejes, gyümölcsleves italos karton doboz kiöblítve, összelapítva

Munkatársaink a zöldhulladék elszállítását a honlapunkon megtalálható „Hírek” – https://www.zoldhid.hu/hirek – menüpont alatt hetente megjelenő menetrend szerint végzik. Amennyiben települések nem szerepel a heti listán, egy későbbi alkalommal történik meg a zöldhulladék elszállítása.

A zöldhulladékot kizárólag a társaságunk által rendszeresített, biológiailag lebomló zöldhulladék-gyűjtő zsákban, vagy a gallyakat, ágakat összekötegelt formában szállítjuk el. A kötegelésnél azt kérjük, hogy a zöldhulladékokat ne ömlesztve, hanem legalább egy ponton összekötve helyezzék ki ingatlanjaik elé. Egy ingatlan esetében a kijelölt gyűjtési napon legfeljebb 10 darab zöldhulladék-gyűjtő zsák helyezhető ki a közterületre.

Az összekötegelt gallyak, ágak átmérője maximum 6 cm, hossza maximum 150 cm, térfogata pedig 1 m3 lehet.

A zöldhulladék elsősorban zöldfelületeken, kertekben képződő, biológiailag lebomló hulladék (pl. a falevél, az elpusztult növényi maradványok, a gyomok, a gallyak, a nyesedékek, illetve a fűkaszálék).

Kérjük, ügyeljen rá, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!

A speciális, biológiailag lebomló 110 literes zöldhulladék-gyűjtő zsák a lakosság számára az alábbi értékesítési ponton érthető el:

Stihl-Viking Szakkereskedés – Szada, Dózsa György út 33.
Szada Nova Nonprofit Kft. (iroda) – Szada, Dózsa György út 88.

Kérjük Önöket, hogy a szállítás napján reggel 6 óráig helyezzék ki hulladékaikat (kommunális, szelektív, zöld) az ingatlanjaik elé. A begyűjtési menetrend tartása miatt nincs lehetőségünk visszamenni azokba az utcákba, ahol egyszer már elhaladt a gyűjtőautónk!

Az áprilistól szeptemberig terjedő időszak tervezett hulladékszállítási rendjét a következő képen láthatja. mindig friss információkat a honlapunkon található hulladékgyűjtési naptárban találhatnak: https://www.zoldhid.hu/kozszolgaltatas/hulladekgyujtesi-naptarak.

200421 Szada

További kérdés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat az itt felsorolt elérhetőségek valamelyikén: https://www.zoldhid.hu/ugyfelszolgalat.

(Forrás: https://www.zoldhid.hu/blog/valtozik-szadan-hulladekgazdalkodas-rendje)


Utoljára frissítve: 2020 április 29. 13:17