Polgrmesteri Hivatal

Vízfogyasztáscsökkentőket oszt az önkormányzat

Szada Nagyközség Önkormányzatának egyik fontos törekvése a vízfelhasználás csökkentése. Ennek érdekében 2023-ban már az összes önkormányzati intézményben átfolyás-szabályozókat használnak. A felmérése szerint az óvodában egy gyermek kézmosásakor percenként akár 10 liter is elfolyhat, de egy átlagos csap akár jóval többet is átenged percenként, azonban az energiatakarékos vízadagoló beépítésével ez jelentősen, akár 1,5-1,7 literre is leszorítható, miközben a kézmosás hatásfoka nem romlik. Ez az eszköz a perlátor, amely a csapvégszűrő helyére beszerelve, a levegővel dúsított eljárásnak köszönhetően éri el átfolyásszabályozó hatását, és jelentős, legalább 30-70 százalékos megtakarítást eredményez.

Szada Nagyközség Önkormányzat célja a sikeres intézményi használat után egyértelműen az, hogy a perlátorokat a lakosság körében is elérhetővé tegye. Ennek megfelelően a "Minden csepp számít!" program keretében szeretnénk a szadai lakosoknak segíteni egy ingyenes háztartási egységcsomaggal, amely egy átlagos háztartás vízfogyasztását csökkentheti.

A lakossági egységcsomag tartalma
- 1 db 3,4 liter/perc (kék) áteresztésű vízadagoló (fémkeret nélkül) fürdőszobai kézmosó csaphoz
- 1 db 5 liter/perc (narancs) áteresztésű vízadagoló (fémkeret nélkül) konyhai mosogató csaphoz
- 1 db 9 liter/perc (narancs) áteresztésű zuhanyvíz-adagolót
- 1 db RCM 3in1 szerelőkulcsot
- 2 db tömítést a csapokba

Az intelligens, nyomásfüggetlen átfolyás-szabályozókkal 30-70 százalékos fogyasztáscsökkentés érhető el az optimális vízmennyiség biztosítása mellett. A perlátorok egyszerűen és könnyen felszerelhetőek, vízkőlerakódást késleltető és vízkőellenes technológiával készültek. Nem szükséges lecserélni az egész csaptelepet, csupán a csap végén található perlátort és 2 perc alatt új, energiatakarékos lesz az eredeti csaptelep! A jelenlegi csapról leszerelt fémkeret megtisztítása után az új vízadagolók könnyen behelyezhetők, és újra felszerelhetők a csapra. A zuhanyzónál a csaptelep és a gégecső közé szerelhető be a víztakarékos közbetétcsavar. Az eszköz vegyszermentesen tisztítható.

A programban történő részvételhez előzetes regisztráció szükséges:

Legyen Ön is környezettudatos, és minél előbb vegye át ingyenes egységcsomagunkat!
Az átvétel módjáról e-mailben küldünk tájékoztatást.               


Utoljára frissítve: 2024 április 10. 09:45