Polgrmesteri Hivatal

Beindult az új rendszer – itt a július 1-től érvényes hulladékszállítási naptár

Mivel 2023. július 1-jétől megszűnt az önkormányzatok hulladékgazdálkodási alapfeladata, ezt a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint koncessziós társaság vette át. A korábbi közszolgáltató cégek a MOHU Zrt. alvállalkozóiként látják el a hulladékgazdálkodási feladatokat.

A magán ingatlantulajdonosok hulladékkezelési és begyűjtési folyamatai az eddig megszokott formában fognak működni az új rendszer életbe lépése után is.

Szadáról a lakosság által gyűjtött kommunális és csomagolási hulladékot a megszokott gyűjtési rend szerint hétfőnként, a zöldhulladékot pedig kéthetente szállítják el.

A társaság zsákértékesítő partnereinél az alábbi hulladékgyűjtő zsákok szerezhetők be:

  • A kisebb mennyiségű komposztálható zöldhulladék gyűjtéséhez biológiailag lebomló, kukoricakeményítőt tartalmazó anyagból készült zöldhulladékos zsákokat szerzhet be értékesítési partnereinknél 180 Ft áron. A lebomló zsákok bevezetését az is indokolta, hogy 2011. év végén a társaságunk által előállított komposzt a forgalomba hozatali engedélyezési eljárás során kiváló minősítést kapott. Társaságunk számára fontos, hogy a jövőben is ilyen minőségű komposzttal szolgálhassa ki ügyfeleit.

  • Többlet vegyes háztartási hulladék 120 literes, „Többlet hulladék” feliratú, szürke színű köztisztasági zsákban helyezhető ki. (Állandó lakosok számára a gyűjtőedényzet használata kötelező, a többletgyűjtő zsák csak ennek kiegészítéseként használható!) A zsák ára a településen lévő azonos űrtartalmú edény ürítési díjának felel meg.

  • Szelektív hulladék 120 literes, víztiszta hulladékgyűjtőzsák vásárolható meg.  A zsákokban három frakció újrahasznosítható hulladékot gyűjtünk szelektíven: egy zsákban helyezhető el a fém, a papír- és a műanyag hulladék. 

    Szadai értékesítő partner: Pati-Ker Kft. (Szada Dózsa György út 127.)

Hulladkszlltsi Naptr

Felhívjuk figyelmüket, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlákat az NHKV helyett a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja kiállítani, így a változik a számlaszám!


Utoljára frissítve: 2023 július 04. 15:56