Polgrmesteri Hivatal

Ezredes, Földvár és Várdombi utca: indul a közbeszerzés

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Ezredes, a Földvár és a Várdombi utca alsó részének megújítása.

Idén három utca készülhet el magánerős konstrukcióban

Az elmúlt hetekben az Ezredes, a Földvár és a Várdombi utca alsó része lakóinak több mint kétharmada aláírásával erősítette meg a magánerős útépítési konstrukcióhoz való csatlakozási szándékát, valamint tőlük már meg is érkezett a vállalt anyagi hozzájárulás Szada Nagyközség Önkormányzathoz. Ezt követően ezen a héten a Szada Nova Nonprofit Kft. megkezdi a közbeszerzési eljárás elindítását. A sikeres közbeszerzést követően hat hónapon belül, tehát idén elkészülhetnek az utcák, amelyek fejlesztési sorrendjével kapcsolatban még nincs információnk.

Sikeres konstrukció

A 2019-ben hivatalba lépett képviselő-testület egyik legfontosabb célja, hogy Szadán számottevően és érezhetően növekedjen az aszfaltozott utcák aránya. A szadai úthálózat hatékony fejlesztését szem előtt tartva az önkormányzat a lakossági kezdeményezések mellé állt. Egy 2020 szeptemberében elfogadott rendelet alapján szándéknyilatkozat formájában minden évben pályázatot lehet benyújtani arról, hogy a lakosság mely utca megépítésében kíván anyagilag részt vállalni. A beérkezett pályázatokról az önkormányzat minden év végén hozza meg döntését.

A magánerős konstrukciónak köszönhetően a lakosság anyagi hozzájárulásával és az önkormányzat támogatásával 2020-ban és 2021-ben közel 2.000 méternyi út aszfaltozása valósult meg a Fenyvesligetben és a Margita lakórészben. 2021-ben az útépítések II. ütemében újabb három – a Gesztenyefa, a Szőlőhegyi és a Vadvirág – utca kivitelezése vagy előkészítése kezdődött el. Az azóta már átadott és felavatott utcákkal két év alatt közel 4 kilométer szilárd burkolatú út készült el Szadán a magánerős útépítési konstrukcióban.


Utoljára frissítve: 2022 május 23. 19:20