Polgrmesteri Hivatal

Módosult a Helyi Építési Szabályzat: telkenként egy lakást lehet építeni Szadán

A Helyi Építési Szabályzatról szóló rendelet módosításával érvényesül a telkenként egy lakás elve, és megtartható Szada falusias arculatú településként. A változtatási tilalom a HÉSZ-módosítás hatályba lépésével, tehát június 12-én hatályát veszíti.

Szada Nagyközség polgármestere elfogadta a Helyi Építési Szabályzatáról szóló 9/2009. (VI. 10.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: HÉSZ) módosítását annak érdekében, hogy az Lf jelű falusias lakóterületen, valamint Lke jelű kertvárosias építési övezetekben legfeljebb egylakásos lakóépületet lehessen építeni.

Szada Nagyközség Önkormányzatának hosszú távú elképzelése, hogy Szadát falusias arculatú településként megtartsa, a népességnövekedés ütemét visszafogja, amely kihat az elviselhetetlen közúti forgalomterhelésre, az intézményekre és az úthálózatra. Az elfogadott HÉSZ-módosítás célja, hogy bizonyos övezetekben a jelenlegi két lakóegység vagy kétlakásos lakóépület helyett egyet lehessen építeni, tehát érvényesüljön a telkenként egy lakás elve.

A HÉSZ módosításának hatályba lépéséig az Önkormányzat változtatási tilalmat vezetett be az Lf jelű falusias lakóterületen és az Lke jelű kertvárosias építési övezetben. A változtatási tilalom a HÉSZ-módosítás hatályba lépésével, tehát június 12-én hatályát veszíti.

A módosított rendelet szövege Szada Nagyközség honlapján elérhető.


Utoljára frissítve: 2021 június 14. 11:49